ŞANLIURFA / HALİLİYE - ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesi

Türkiye Entelektüel Oyunları “Liseler Arası Bilgi Yarışması”

Türkiye Entelektüel Oyunları (TEO) Liseler Arası Bilgi Yarışması’nın ilk aşaması tamamlandı!

Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençlerin kültürel ve entelektüel gelişimlerini desteklemek, düşünme kabiliyetlerini güçlendirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ilk aşaması, 20 Nisan Cumartesi günü 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 60 bin öğrenciden oluşan 30 bin takımın başvurduğu yarışmaya öğrenciler, Yunus Emre’den Martin Lings’e, Tolstoy’dan Amin Maalouf’a birçok değerli fikir insanının kitabını okuyarak hazırlandılar.

20 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen Türkiye Entelektüel Oyunları Liseler Arası Bilgi Yarışmasının kazananı ÇEAŞ Şanlıurfa Anadolu Lisesinin takımı oldu. Okulumuz İngilizce  öğretmeni Merve ÇETİNDAĞ'ın danışmanlığında  10. Sınıflardan İmihan Yüsra DİLBİLİR  ve Elif ÇELİK  ismindeki öğrencilerimizle kurulan takım Şanlıurfa birincisi olarak 25-26 Mayıs 2024'te  İstanbul’da yapılacak olan yarı final ve finale katılmaya hak kazandı. Danışman öğretmenlerinin yanı sıra öğrencilerimizin hazırlanmasına emeği geçen  Tarih öğretmenlerimiz Mehmet OLĞUN ve Nuran KİRİŞ'e; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimiz Mesut ALTINOK ve Muhammed Mazhar FIRAT'a, Felsefe öğretmenimiz Necmetin TEMİZBAŞ'a ve  okulumuzda daha önceden görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Sinan KUTLU'ya   çok teşekkür ederiz.

Öğrencilerimize Yarı Final ve Final yolunda Başarılar Dileriz.

06-05-202406-05-2024

Yayın: 06.05.2024 - Güncelleme: 06.05.2024 15:34 - Görüntülenme: 60